Historik

Historien om et lokalt samlingssted – Ålbæk forsamlinghus

Ålbæk forsamlingshus blev opført i 1905, for at tjene som et lokalt samlingssted for flere sogne. Huset blev flittigt brugt til at afholde gymnastik stævner møder og fester. Helt frem til midt i halvfjerdserne boede værtsparret i den lille lejlighed som var i forsamlingshuset.

I årene omkring 1965 var Ålbæk vildt berygtet for sine pigtrådsballer (Hithouse) som satte byen på den anden ende lørdag efter lørdag. Der var mange store kendte grupper som spillede og optrådte, bl.a. Peter Belli, Red Squares og The Hitmakers. Der kom busser fyldt med unge mennesker helt fra Thisted.

De skiftende personer i bestyrelsen, har gennem tiden, løbende sørget for at holde forsamlingshuset ved lige. Af større renoveringer kan nævnes: Sidst i halvfjerdserne blev lejligheden inddraget til toiletter og indgang, og der blev opført en bygning til opvask. I 2011 blev køkkenet renoveret. I december 2015 og januar 2016 blev der udført en større renovering. Scenen blev fjernet, nye gulve, nyt el installation, alt blev malet og meget andet. Hele projektet kunne lade sig gøre, med den store støtte på over ½ million kr. fra flere fonde, samt den lokale opbakning fra frivillige der brugte ca. 1200 timer på renoveringen. Derudover var der et godt samarbejde med lokale håndværkere.

Forsamlingshuset skulle gerne bevare sit gode ry, og danne rammen om et samlingssted for lokale, samt fester og andre arrangementer mange år endnu.